Als de schaduw langer wordt, de dagen korter en het water kouder - dan is het tijd voor Dry Suit Diving."

 

Een duiker die een droogpak heeft en weet hoe je dit gebruikt zal fantastische duikmogelijkheden ontdekken in de herfst en winter, aangezien het zicht dan meestal beter is dan in de zomer. Je ervaart duiken met je droogpak in helder water en met slechts enkele duikers om je heen...

 

Er zijn duikers die ook bij koude temperaturen duiken in een wetsuit of semi-droogpak. Maar duikers die plezier willen hebben en die aan hun gezondheid denken duiken liever met een droogpak.

 

In het DRY SUIT DIVING programma leer je de voordelen van duiken met een droogpak, kennis over verschillende pakken, ventielen, de keuze van onderpakken en droogpakaccessoires. Tijdens de 2 verplichte duiken worden de droogduiktechnieken correct toegepast en je demonstreert de correcte verzorging en het onderhoud van een doogpak.

 

Voor meer informatie over DRY SUIT DIVING is er een handboek of DVD te koop, zelfs zonder de hele cursus te volgen.

 

Inhoud specialty cursus:

 

Waarom droogpakken?

Soorten droogpakken.

Droogpakventielen.

Kiezen van een onderpak.

Droogpakaccessoires.

Droogpaktechnieken.

Onderhoud van droogpakken.

Reparatie van droogpakken.

 

 

 

Vrijwel iedereen die deze cursus heeft doorlopen, kijkt terug op een zeer geslaagde en waardevolle investering. Wanneer je ooit betrokken raakt bij een ongeval ben jij diegene die handelt. Op eigen initiatief of in opdracht van anderen, je weet waar je mee bezig bent. Deze gedachte is voor deelnemers vaak de drijfveer zich in te schrijven. Je verfijnt je vaardigheden in het voorkomen van ongevallen en het handelen wanneer deze toch gebeuren. Je bent actief betrokken bij een veilige uitvoering van de duiksport.