Wat is/zijn Scuba Rangers?

 

Het SSI programma Scuba Rangers is een club met tal van duikactiviteiten voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit en de Scuba Rangers-programma’s worden uitsluitend verzorgd door speciaal hiervoor opgeleide instructeurs in een zwembad of in geconditioneerd water met een maximale diepte van 5 meter. Je ontvangt het erkenningbrevet Scuba Rangers.

 

Duiken is cool als je het kunt. Leren duiken als een echte duiker leer je bij GoDiveXperience Friesland. Als je tussen de 8 en 12 ]aar bent, kun je een Scuba Ranger worden. Samen met andere kinderen kun je in het zwembad echt gaan duiken. Instructeurs leren je hoe je onder water adem kunt halen en hoe je op de bodem van het zwembad kunt blijven. Je hoeft dan niet meer steeds naar boven om adem te halen! En met vinnen en een masker kun je in het zwembad lekker rondzwemmen!
 
Als je weet hoe je onder water ademhaalt - en geloof mij, het is niet moeilijk! -, ga je allemaal oefeningen doen zodat je onder water steeds meer kunt, maar ook leer je hoe je onder water andere duikers kunt helpen. Klinkt wel spannend, hè?

Buiten het duiken, leer je ook om goed te snorkelen en werken we aan jouw conditie! De ene week leer je dus duiken, de andere week leer je om een hele goede snorkelaar te worden!

 


Het lijkt nu wel of je een heleboel moet leren. Maar ja, het is ook gewoon hartstikke leuk! En als je eenmaal de eed hebt afgelegd, kun je als Demo Ranger lid worden van de Scuba Rangers-club, een echte duikclub. Natuurlijk kun je dan nog meer dingen leren, bijvoorbeeld hoe je met een kompas onder water zwemt. Of hoe je in het donker met een lamp duikt. Maar de Scuba Ranger-club van GoDiveXperience Friesland  is vooral leuk. We gaan in en onder water spelletjes doen, maar ook allerlei andere dingen die met duiken te maken hebben. Wat zou je ervan vinden om eens een duikdemonstratie te geven voor je klasgenootjes? Als ze zien wat jij kan willen ze het vast ook en wordt het nog gezelliger.

 

Heb je zin om mee te doen?
Meld je dan nu aan met het formulier of maak een afspraak om een keer mee te doen.